Πανελλήνιες

Τελικά, τόσες χιλιάδες υποψηφίων μείναν εκτός νυμφώνος, χωρίς να καταφέρουν να πιάσουν τη βάση (10 / 10.000 μόρια), και δεν εισάγονται σε καμία σχολή. Στην αρχή εξοργίστηκα κι εγώ με το μέτρο αυτό του αποκλεισμού και της -κατά συνέπεια- μαράζωσης κάποιων επαρχιακών πόλεων.

Όμως:

Οι πόλεις ας βρουν άλλους τρόπους να αναπτυχθούν· υπάρχουν χιλιάδες, αρκεί να ψάξουν και να τολμήσουν. (Θα δημοσιεύσω προσεχώς σχετικά)

Όσο για τους αποτυχόντες, καλύτερα γι' αυτούς που απέτυχαν. Αν νομίζουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τη βάση -πράγμα ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ για τον οποιονδήποτε, εκτός ανιάτων περιπτώσεων-, ας ξαναδώσουν. Ειδάλλως ας ψάξουν να βρουν μια άλλη δουλειά, ας στραφούν κάπου αλλού τώρα που είναι καιρός κι όχι μετά από χρόνια και έξοδα, έχοντας κι ένα πτυχίο που δεν αντικατοπτρίζει τίποτα, παρά την τύφλα τους, και που μόνο τροχοπέδη αποτελεί για την μετέπειτα εξέλιξη και πρόοδό τους.

Όσον αφορά όσους πέτυχαν σε κάποιες σχολές όπως Φιλολογία, Θεολογία, Νομική..., χωρίς πραγματικά να το θέλουν, αυτοί είναι τα μεγαλύτερα θύματα του συστήματος. Βοήθειά τους!

Σχόλια