Internet TV!

Χθες το βράδυ έπεσα από τα σύννεφα! Πήγαινα με το αυτοκίνητο έναν μάστορα (χτίστη) στο χωριό του. Ο άνθρωπος ήταν στενοχωρημένος, γιατί έβρεχε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την εργασία του, χάνοντας ένα μέρος απ' το μεροκάματό του. "Να πάρει η ευχή", έλεγε, "δεν το είπε η τηλεόραση".

"Κυρ-Ηλία", του απάντησα, "δεν είναι να εμπιστεύεσαι τις ειδήσεις στην τηλεόραση ούτε για τον καιρό. Στο Ίντερνετ που κοίταξα το έλεγε καθαρά: Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί βροχές στην περιοχή της Καλαμπάκας."

"Πού κοίταξες;", με ρώτησε.

"Στο Ίντερνετ", του είπα.

"Ε, δεν το πιάνουμε αυτό στο χωριό"!

Βέβαια τηλέφωνο έχουν στο χωριό και σίγουρα μπορούν να έχουν και Ίντερνετ. Ο κυρ-Ηλίας όμως δεν ήξερε τι είναι το διαδίκτυο και το πέρασε για καινούργιο τηλεοπτικό κανάλι.

Ήξερα πως η κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου είναι άσχημη και απογοητευτική (το 65% του πληθυσμού στην Ελλάδα δεν χρησιμοποίησε ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το 82% δεν χρησιμοποιεί τακτικά το διαδίκτυο*), πρώτη φορά όμως ΕΒΛΕΠΑ κάποιον που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ για το Ίντερνετ!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βέβαια ο συμπαθής κυρ-Ηλίας θα έπρεπε να έχει και έναν υπολογιστή για να συνδεθεί στο ίντερνετ, ή έστω να έχει η κοινότητα ένα σημείο με υπολογιστή και πρόσβαση στο ίντερνετ!

Το κόστος απόκτησης νέου προσωπικού υπολογιστή δεν είναι μεγάλο πλέον, τουλάχιστον όσο παλαιότερα. Πρέπει να αυξηθεί πρώτα η διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε να διευκολυνθεί η διείσδυση του ίντερνετ στα ελληνικά νοικοκυριά στη συνέχεια (χωρίς να είναι αυτό απόλυτο). Δεν αργεί ο καιρός που οι έννοιες υπολογιστής και ίντερνετ θα θεωρούνται περίπου ταυτόσημες: δε θα νοείται υπολογιστής χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.

Για την ώρα, φαντάζομαι το καφενείο στο χωριό, στο οποίο ο κυρ-Ηλίας συχνάζει, να διαθέτει δίπλα στην κουζίνα ένα PC με σύνδεση ίντερνετ, ώστε να μπορούν οι κλασικοί και μη θαμώνες του να σερφάρουν, να βλέπουν τον καιρό ή και το στοίχημα, εγκαινιάζοντας έτσι τον θεσμό του "κοινοτικού ίντερνετ καφε-νείου"!...
Ο χρήστης Σπυρίδων Βλιώρας είπε…
Γεια σου, Δημήτρη! Χάρηκα που σε "είδα".
Ο Δήμος Χασίων (http://www.hassia.gr)έχει υπολογιστές με πρόσβαση στο Ίντερνετ απ' όπου μπορούν οι δημότες του να πελαγοδρομούν (στο δημαρχείο στη Μύκανη). Ο ίδιος ο δήμαρχος ασχολείται (μάλιστα προχθές του έδειχνα ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, για να επεξεργάζεται μόνος του κάποια βίντεα!).
Το θέμα δεν είναι ότι ο κυρ-Ηλίας δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο αλλά ότι δεν έχει ακούσει γι' αυτό!
Ελπίζω να τα πούμε από κοντά τώρα στις δημοτικές... Χαιρετίσματα σε Αλέξανδρο και Μαρία. Τη μάνα σας και τον πατέρας σας τους βλέπω καθημερινά!