Νέο Μουσείο Ακροπόλεως (και ολίγος σκοταδισμός)

Επισκεφτήκαμε πρόσφατα το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως στην Αθήνα και μείναμε έκθαμβοι από τα εκθέματα, τον τρόπο παρουσίασής τους, το παρελθόν που ξεπρόβαλε ολοζώντανο μπροστά μας...

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που μέσω Διαδικτύου είχαμε προμηθευτεί, μας επέτρεψε να εισέλθουμε χωρίς καμία καθυστέρηση και χωρίς να περιμένουμε στην μεγάλη ουρά των επισκεπτών από κάθε μέρος του κόσμου.

Επιστέγασμα όλων ο τελευταίος όροφος του Μουσείου με την αίθουσα του Παρθενώνα, με τη ζωφόρο, τις μετώπες και τα αετώματα του ομώνυμου ναού. Κατατοπιστικότατο και το βίντεο που προβάλλεται, που σε βοηθά να διαπιστώσεις -μεταξύ πολλών άλλων- ότι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΡΑ Ο ΕΛΓΙΝ!!!

Φυσικά μια τέτοια αλήθεια ήταν αδύνατο να τη δεχτεί η ορθόδοξη εκκλησία. Και μετά από αισχρή παρέμβασή της, το εμπνευσμένο βίντεο λογοκρίθηκε

«Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ευρώπη και τη Δημοκρατία. Και δεν είναι μόνο ζήτημα κράτους, που έχει τη βασική ευθύνη, αλλά καθένας από μας θέλει να γίνει ταυτόχρονα χωροφύλακας και δικαστής. Πρέπει επιτέλους να γίνουμε πιο δημοκρατικοί και πιο πολιτισμένοι Ευρωπαίοι. Κανονικοί άνθρωποι...», δήλωσε χτες στα «ΝΕΑ» ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς για την προκλητική λογοκρισία κατ' εντολήν της Ιεράς Συνόδου σε ενημερωτικό φιλμάκι του στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, η οποία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσω διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων (Reuters, Αssociated Ρress)

Σχόλια