Να και μια ελπιδοφόρα είδηση!

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Ε65

Γιώργος Σιαμουρέλης, εφ. Τα Μετέωρα, 15/1/2010

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται η διάνοιξη του αυτοκινητόδρομου Ε-65 και η επιχωμάτωσή του! Ήδη το έργο έχει περάσει τον Βιολογικό σταθμό Καλαμπάκας και έχει φτάσει πίσω από το μηχανοστάσιο του Δήμου Καλαμπάκας και συγκεκριμένα στο ύψος του ξενοδοχείου Πηνέας. Το έργο συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς προς το Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας και αν ευνοήσει ο καιρός, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η επιχωμάτωση μέχρις εκείνο το σημείο.

Ήδη τα φορτηγά πηγαινοέρχονται καθημερινά με διαδρομή από το ανάχωμα της Σαρακίνας, περνούν τη νέα γέφυρα και λίγο πριν την διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής πηγαίνουν προς το ποτάμι. Τα φορτηγά λαμβάνουν το αμμοχάλικο και εν συνεχεία το μεταφέρουν στο κομμάτι όπου γίνεται η διάνοιξη του δρόμου, αφού πρώτα περάσουν και μετρηθεί το φορτίο από τους υπευθύνους του Δήμου Καλαμπάκας, οι οποίοι επιτηρούν την αμμοληψία! Ο Δήμος Καλαμπάκας από την αμμοληψία για την κατασκευή του Ε-65 θα βάλει στα ταμεία του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με βάση την συμφωνία που έχει κάνει με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Υπέργεια διάβαση

Αξίζει δε ν’ αναφέρουμε πως στο ύψος του βιολογικού καθαρισμού, ίσως χρειαστεί να κατασκευαστεί υπέργεια διάβαση (πάνω από τον Ε65), η οποία θα οδηγεί στη Σαρακίνα και μάλιστα από το μηχανοστάσιο προς το χωριό της Σαρακίνας ο δρόμος θα είναι μια ευθεία και θα παρακαμφθεί η υπάρχουσα διαδρομή από το ανάχωμα.

Υπεργολάβοι Καλαμπακιώτες

Να σημειώσουμε πως στην παρούσα φάση το έργο που το έχει αναλάβει η ισπανική εταιρεία “Dragatos” και υλοποιείται από υπεργολάβους του Νομού Τρικάλων, αλλά και καλαμπακιώτες, οι οποίοι έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το έργο της διάνοιξης και την επιχωμάτωσης του αυτοκινητοδρόμου και όχι μόνο.

Η διάνοιξη του δρόμου από το Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας και προς τα επάνω, θα υλοποιηθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα έχουμε την πληροφορία πως μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία της περιοχής μας έχει αναλάβει σε τεχνικό επίπεδο το συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου και σύντομα θα προχωρήσει κιόλας σε προσλήψεις εργατών, κυρίως από την περιοχή της Καλαμπάκας και των γύρω διαμερισμάτων. Τσιμεντάδες, σιδεράδες, κτιστάδες και πολλές άλλες ειδικότητες, θα έχουν την ευκαιρία της εργασίας και αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για την τοπική οικονομία και την μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας.

Δεν είναι ενθαρρυντικό βέβαια το γεγονός πως στο συγκεκριμένο έργο δεν θα απασχοληθεί τελικά ο πολύ μεγάλος αριθμός εργατών που περίμεναν να εργαστούν, μετά την ολοκλήρωση της «Εγνατίας οδού» από την «ΑΤΤΙΚΑΤ». Αυτό συμβαίνει διότι, οι υπεργολάβοι που έχουν αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο Ε-65 έχουν δικά τους συνεργεία και εργαζομένους, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να απορροφήσουν όλους όσοι είχαν μείνει άνεργοι μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας.

Πάντως θα είναι αρκετοί αυτοί που θα βρουν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, εργασία για μια πενταετία και ίσως και παραπάνω.

Σχόλια