Δώσε θάρρος στους φασίστες
να φυτρώνουν εκεί
που δεν τους σπέρνουν!!!

Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων: ομοβροντία κατά Ροντούλη
Της Ελπίδας Κουτσογιάννη, εφ. Έρευνα, 23/1/2010

Αναμενόμενη ήταν η στάση των δημοτικών συμβούλων των Τρικάλων σχετικά με το ζήτημα, που προέκυψε από τον βουλευτής Λάρισας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Ροντούλη. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο των Τρικάλων τάχθηκε κατά των δηλώσεων του βουλευτή, κυρίως δε κατά των προθέσεών του, δηλώνοντας πρωτοφανώς την συμπαράστασή του απέναντι στον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ροντούλης βρέθηκε στα Τρίκαλα πριν μία εβδομάδα περίπου και στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε απείλησε, ούτε λίγο ούτε πολύ τον δήμο και τον δήμαρχο με μηνύσεις, σε περίπτωση που δεν «κατεβεί» από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Τρικκαίων η παραπομπή της ιστοσελίδας του συλλόγου Αλβανών μεταναστών του νομού. Κατά την προσφιλή τακτική, δε, στελεχών του ΛΑΟΣ ο κ. Ροντούλης άφησε αιχμές και υπονοούμενα κατά του δημάρχου, χωρίς να πει κάτι συγκεκριμένο. Στον κ. Ροντούλη απάντησε δια του Τύπου ο δήμαρχος Τρικκαίων, υπενθυμίζοντας την δημοκρατική παράδοση των Τρικάλων, μιλώντας για ισότητα και ισονομία όλων των πολιτών που διαμένουν στα Τρίκαλα και προσθέτοντας ότι εκτός από τον σύλλογο Αλβανών – μεταναστών, σύλλογο που ο δήμος Τρικκαίων βοήθησε να «στήσει» την ιστοσελίδα του, ανάλογη συνδρομή παρέχει ο δήμος και στον σύλλογο Ρωσόφωνων – Ρωσόφιλων. Αντίστοιχα, δηλαδή, όταν ολοκληρωθεί η ιστοσελίδα θα περιληφθεί διαφήμισή της στο trikalacity.

Όλα τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη του Σώματος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ του κ. Μιχάλη Ταμήλου, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατό το δημοτικό συμβούλιο να υποκύψει σε απόψεις ακραίες και εθνικιστικές. Η περίληψη της ιστοσελίδας του συλλόγου μεταναστών, όπως επεσήμαναν, στο site του δήμου Τρικκαίων ήταν μία απολύτως ορθή ενέργεια.

Σχόλια