Γεμάτη ηλίθιους η Ελλάδα

Παραδέχτηκε τον εμπρησμό ο ένας από τους βοσκούς

Εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 2/8/2010

Προσάγονται σήμερα Δευτέρα στον εισαγγελέα Σάμου οι τρεις βοσκοί ηλικίας 27, 29 και 31 ετών, απόφοιτοι Δημοτικού, που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση ως υπεύθυνοι της τελευταίας φωτιάς στο νησί του Πυθαγόρα, που κατέκαυσε 20.000 στρέμματα στη Σάμο.

Οι δυο από αυτούς αρνούνται ότι είχαν κάποια συμμετοχή, ενώ ο τρίτος, ο Τ.Κ., ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι είχε πιει λίγο παραπάνω και έκανε αυτό που έκανε για εκδίκηση.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εμπρηστής είχε προστριβές με τους δικούς του και κυρίως με τον πατέρα του, λόγω οικονομικών και όχι μόνο διαφορών. Το βράδυ της Τετάρτης, οι τρεις φίλοι είχαν βγει σε νυχτερινό κέντρο, όπου -πιθανότατα έχοντας καταναλώσει αλκοόλ- φαίνεται ότι συζήτησαν την ιδέα να κάψουν το ποιμνιοστάσιο του άνδρα, για εκδίκηση. Έτσι έβαλαν φωτιά, που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Δυστυχώς δεν έκαψαν μόνο τα «οικογενειακά μαντριά», με 150 ζώα. Μεγάλο πλήγμα δέχτηκαν τα ποιμνιοστάσια του παππού και του θείου του 31χρονου, αλλά και δασική έκταση στο Κοκκάρι του Δήμου Βαθέως, όπου η φωτιά μαινόταν επί σχεδόν δύο ημέρες.

Συνέλαβαν τρεις και για τη φωτιά στο Μαραθόκαμπο

Εφημερίδα Τα Νέα, 4/8/2010

Κινδύνεψαν οικισμοί από την τελευταία πυρκαγιά στον Μαραθόκαμπο της Σάμου.

Τρία άτομα, ένα ζευγάρι μελισσοκόμων και ένας συγγενής τους, συνελήφθησαν την Τρίτη για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαραθόκαμπο Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες πιστεύεται ότι επιχείρησαν να «καπνίσουν» τα μελίσσια προκειμένου να τα μεταφέρουν σε άλλο σημείο.

Από το σπινθήρα που χρησιμοποίησαν άναψε φωτιά, η οποία τους ξέφυγε από τον έλεγχο.

Οι τρεις είχαν προσαχθεί νωρίτερα και εξετάζονταν ως ύποπτοι από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής που έχει μεταβεί στη Σάμο.

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο -η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα- τέθηκε την Τρίτη υπό μερικό έλεγχο, αφού αποτέφρωσε περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τετάρτης λήγει η προθεσμία που έλαβαν για να απολογηθούν οι τρεις κτηνοτρόφοι που συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 28 Ιουλίου στο Κοκκάρι της Σάμου.

  • Μάλλον Τούρκοι βάζουν τις φωτιές στα νησιά μας, γιατί επιβουλεύονται τον τουρισμό μας! Γιατί ασφαλώς ηλίθιοι έλληνες δεν υπάρχουν!

Σχόλια