Μύθος η υποχρηµατοδότηση των Δήμων

Μνηµόνιο τώρα και στους δήµους

Κυβέρνηση: Μύθος η υποχρηµατοδότηση – έχουν έσοδα 4 δισ. ευρώ και δαπανούν 3,8 δισ.

Σε τροχιά Μνηµονίου µπαίνουν και οι δήµοι και οι περιφέρειες της χώρας: περιορισµό δαπανών και σταθεροποίηση των πόρων µε τους οποίους χρηµατοδοτούνται από το κράτος µελετά η κυβέρνηση, µετά την καταγραφή των οικονοµικών τους που απέδειξε πως δεν αντιµετωπίζουν πρόβληµα υποχρηµατοδότησης.
«Η Ελλάδα µαθαίνει την Ελλάδα», ήταν η φράση που χρησιµοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά τη χθεσινή παρουσίαση, µαζί µε τον υπουργό Οικονοµικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Βάση ∆εδοµένων για την Αυτοδιοίκηση µε ευθύνη των ίδιων των δήµων και των περιφερειών.
Όπως προκύπτει, το κόστος λειτουργίας των δήµων σε ετήσια βάση ανέρχεταισε 3,8 δισ. ευρώ, ενώ µε τους πλέον συντηρητικούς υπολογισµούς τα έσοδά τους ανέρχονται σε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να περιλαµβάνονται κονδύλια για αναπτυξιακές δράσεις και έργα– όπως από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων ή το ΕΣΠΑ.

Νικολέττα Μουτούση, εφ. Τα Νέα, 4/5/2011



  • Τελικά, απ´ ό,τι φαίνεται, κοιμόμασταν όλοι τον ύπνο του δικαίου! Τόσα χρόνια διαμαρτυρόμουν κι εγώ, μαζί με εκατομμύρια άλλους, για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης... Αποδεικνύεται τώρα, εξαιτίας του επάρατου Μνημονίου, της μόνης κατά τη γνώμη μου ευκαιρίας να μπει μια τάξη σ´ αυτό τον τόπο με το σοκ που προκλήθηκε, πως αυτό που υπήρχε ήταν ΥΠΕΡΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και απίστευτη κακοδιαχείριση, ανομία και καταλήστευση.


Σχόλια