Το θρυλικό Pony επιστρέφει στους δρόμους!

Το αυτοκίνητο με την ελληνική σφραγίδα θα είναι «ατσάλινο και φθηνό»


Το θρυλικό Pony, το αυτοκίνητο με την ελληνική σφραγίδα που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '70 και του '80, φιλοδοξεί να βγάλει και πάλι στην ελληνική και όχι μόνο αγορά η εταιρεία NAMCO της οικογένειας Κοντογούρη.

Το μοντέλο της τέταρτης πλέον γενιάς που θα κατασκευάζεται σε πρώτη φάση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, θα διαθέτει ελαφρώς ανανεωμένο σχεδιασμό, αλλά θα διατηρήσει τις αδρές γραμμές, την... ατσάλινη αντοχή και τη χαμηλή τιμή, τα τρία στοιχεία που το είχαν ανεβάσει ψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.

Η εταιρεία είναι έτοιμη να αρχίσει την παραγωγή του αναγεννημένου Pony και πλέον αναμένει τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Μεταφορών. Ταυτόχρονα, ήδη πραγματοποιεί επαφές με χώρες της Αφρικής και της Ασίας για τη δημιουργία ανάλογων μικρών μονάδων παραγωγής, που θα τροφοδοτούν τις συγκεκριμένες αγορές σε ακόμα πιο ανταγωνιστικές τιμές. «Ολες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στηρίζονταν μόνο στη μεγάλη παραγωγή και τελικά, όπως αποδείχτηκε, απέτυχαν. Δικός μας στόχος είναι η δημιουργία μικρών μονάδων με τεχνογνωσία. Παράλληλα, όμως, με το εγχείρημα θα δώσουμε δουλειά σε πάρα πολύ κόσμο και θα αναδείξουμε το πολύ αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας, που πλέον αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό», είπε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της NAMCO, Πέτρος Κοντογούρης.


Φωτεινή Στεφανοπούλου, εφ. Τα Νέα, 22/11/2011

Σχόλια