Σάλος με τη ρετουσαρισμένη φωτό του Πατριάρχη Κυρίλλου που έκρυβε το ρολόι των 30.000 ευρώ



Σε «ατυχές σφάλμα» του γραφείου τύπου της, αποδίδει η Ρωσική Εκκλησία τη δημοσιοποίηση στο site της φωτογραφίας του Πατριάρχη Κυρίλλου, από την οποία έχει «εξαφανιστεί», με τη βοήθεια Photoshop, ένα πανάκριβο ρολόι από τον καρπό του, όχι όμως και η αντανάκλασή του στο γραφείο.
Όπως δηλώνει εκπρόσωπος της ρωσικής εκκλησίας, το Photoshop στο πανάκριβο ρολόι ήταν μία «τεράστια παραβίαση της δεοντολογίας», καθώς έχει ως «βασική αρχή» της να μη χρησιμοποιεί προγράμματα που αλλοιώνουν τις φωτογραφίες.
Η φωτογραφία, που πιο πάνω βλέπετε όπως είχε δημοσιοποιηθεί αρχικά, χωρίς το ρολόι, ανέβηκε αργότερα και ανεπεξέργαστη στο site, με το θέμα πάντως να έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο στη Ρωσία, από την πρώτη στιγμή που ανακαλύφθηκε από bloggers. Ο Πατριάρχης Κύριλλος, που έχει, έτσι κι αλλιώς, δεχθεί επικρίσεις στο παρελθόν για το πανάκριβο ρολόι αξίας 30.000 ευρώ που φορούσε, έχει κατηγορηθεί πολλάκις από τα μέσα της χώρας για τη σχέση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τους τρόπους που απέκτησε τα χρήματά του, καθώς και το πολυτελές lifestyle του. Τώρα, πάντως, μετά και το «epic fail» του γραφίστα του γραφείου τύπου της ρωσικής εκκλησίας, νομίζουμε ότι θα το ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά πριν ξαναφορέσει το πανάκριβο ρολόι του.

Σχόλια