Δεν παίζεται η Apple!

Όλα τα κέντρα δεδομένων της Apple χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σε συνεργασία με την NV Energy η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο δίπλα στο data center του Reno (Νεβάδα), για την τροφοδοσία του κέντρου καθώς και την παροχή ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής. Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο, εκτός από δυο ακόμα που έχουν ανακοινωθεί προηγουμένως για το Maiden στη Βόρεια Καρολίνα, είναι η συνέχεια στις προσπάθειες της Apple να κινηθεί προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το σύνολο των εγκαταστάσεων της. Η μονάδα παραγωγής της Apple στο Cork της Ιρλανδίας, τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον άνεμο, ενώ οι μονάδες στο Elk Grove της Καλιφόρνιας, και του Austin στο Texas, τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Όλα τα κέντρα δεδομένων της Apple χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη αυτού του στόχου στο νέο κέντρο δεδομένων μας, στο Reno, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με υψηλής απόδοσης ηλιακούς συλλέκτες. Αυτό το έργο δεν θα παρέχει μόνο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το κέντρο δεδομένων μας, αλλά και την παροχή καθαρής ενέργειας στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα από την πρώτη στο είδος της συνεργασία με την NV Energy. Όταν ολοκληρωθεί, η 137 στρεμμάτων ηλιακή συστοιχία, θα παράγει περίπου 43,5 εκατομμύρια κιλοβάτ καθαρής ενέργειας, που ισοδυναμεί με την ενέργεια που χρειάζονται 6.400 εκτός δρόμου οχήματα ανά έτος», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Apple θα υποστηρίξουν άμεσα και έμμεσα περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας μέσα και γύρω από τη Washoe County, αποτέλεσμα της διάθεσης σε μια δεκαετία συνολικά 24,1 εκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις στη Νεβάδα. Στόχος της Apple είναι τελικά όλες οι εγκαταστάσεις της να τροφοδοτούνται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον μας, και περιμένουμε να δούμε περισσότερες εταιρείες να ακολουθούν το παράδειγμα της Apple.

www.nextsmartphone.gr

 

Σχόλια