Λιθοβόλησαν την αποασυλοποίηση

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ οικοτροφείο ηλικιωμένων στο Κολχικό Λαγκαδά

Με πέτρες επιτέθηκαν σε οικοτροφείο του προγράμματος «Ψυχαργώς» οι κάτοικοι του Κολχικού Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλουν το οικοτροφείο στο χωριό τους, γιατί φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους, καθώς το οικοτροφείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Γυμνάσιο του χωριού.

Πρόκειται για το οικοτροφείο που επρόκειτο να γίνει στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, αλλά οι κάτοικοι το έδιωξαν και από εκεί.

Ολοκαίνουργια έπιπλα, τυλιγμένα ακόμη με τις ζελατίνες, φαίνονται μέσα από τα σπασμένα τζάμια. Γύρω τους στο δάπεδο, τα σπασμένα γυαλιά και ανάμεσά τους οι πέτρες που χρησιμοποίησαν κάποιοι θερμοκέφαλοι. Μέχρι και καταλήψεις έκαναν οι κάτοικοι για να μη λειτουργήσει το οικοτροφείο. Το κτίσμα, για τη διαμόρφωση του οποίου ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα, μένει έρημο με τα σπασμένα τζάμια να φαίνονται από το δρόμο, ενώ ο κήπος έχει γεμίσει από ψηλά χόρτα. Εικόνα εγκατάλειψης απ' έξω, καινούργιο από μέσα.

Οι κάτοικοι δεν δέχονται ούτε αντιπροτείνουν κάποιο άλλο κτίσμα στο χωριό τους για την εγκατάσταση του οικοτροφείου, αλλά δεν το θέλουν καθόλου, λέει ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης.

Στο οικοτροφείο επρόκειτο να εγκατασταθούν 15 ηλικιωμένοι, πρώην αλκοολικοί, που έκαναν θεραπεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και κρίθηκε ότι μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα από τα οικοτροφεία του «Ψυχαργώς».

Για την ανεύρεση άλλου κτίσματος, θα πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός, ώστε να βρεθεί ενδιαφερόμενος ιδιώτης.

Σάκης Αποστολάκης, εφ. Ελευθεροτυπία, 12/10/2007

Δυστυχώς, μάλλον είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα οι υπάνθρωποι...

Σχόλια