Αποστολή Καλαμπάκας στο ILovegr του Σκάι

Τη Δευτέρα που μας πέρασε ήμασταν με την Αθηνά στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, συνοδεύοντας ομάδα μαθητών του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας που μαζί με άλλη ομάδα του ΕΠΑΛ και άτομα από το Δήμο Καλαμπάκας μετέβησαν στην Αθήνα για την προβολή των Μετεώρων στην εκπομπή Ilovegr του Σκάι.

Ξεκινήσαμε ελπιδοφόρα, νομίζοντας πως θα μετέχουμε σε μια σοβαρή εκπομπή, που δε θα ήταν ένα φτηνό ριάλιτι και θα πρόβαλε σοβαρά πόλεις και διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ετοιμαστήκαμε καταλλήλως, διαβάσαμε για να θυμηθούμε πράγματα για τον τόπο μας, δώσαμε στους μαθητές υλικό να μελετήσουν κι αυτοί, συζητήσαμε μαζί τους ώστε να είναι προετοιμασμένοι αν θα τους ρωτούσαν σχετικά και ...ξεκινήσαμε.

Η πραγματικότητα μας διέψευσε οικτρά! Ένας εσμός απροσδιορίστου φύλου (ως επί το πλείστον) έκανε ότι μπορούσε για να είναι η όλη εκπομπή μια από τις χιλιάδες πλέον στην ελληνική τηλεόραση που και να σε πληρώσουν δε θες να παρακολουθήσεις...

Με ερωτήσεις χαζές, με εκπροσώπους πόλεων εριστικούς και εκτός σοβαρότητας (εξαίρεση ο εκπρόσωπος της Καλαμπάκας/Μετεώρων, ο Λάζαρος Μποτέλης, τον οποίο γνωρίσαμε στο λεωφορείο και μας έκανε μέγιστη θετική εντύπωση -που δεν ήξερε όμως πολλά από την ιστορία της Καλαμπάκας/Μετεώρων ή τέλος πάντων δεν τα ήξερε εκ των "έσω"), με ένα κοινό γεμάτο αγκυλώσεις και τοπικιστικές εξάρσεις...

Δεν μάθαμε τίποτα για καμία από τις πόλεις που "παρουσιάζονταν" και όλη την ώρα αναπολούσαμε τις εξαιρετικές εκπομπές της Μάγιας Τσόκλη (για παράδειγμα) που σου γνωρίζουν ακόμα και τον ίδιο σου τον τόπο που -λες- ότι τον ξέρεις καλά!

Φυσικά δεν μας δόθηκε ο λόγος ούτε στα παιδιά που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα να υποστηρίξουν την αγάπη τους για τον τόπο. Αντίθετα, όταν ήρθε η ώρα των Μετεώρων, δόθηκε ο λόγος σ' έναν "αχαρακτήριστο" (για να μην πω τίποτα χειρότερο) ή μεθυσμένο (δεν καταλάβαμε ακόμα) εκπρόσωπο της οινοποιίας Τσιλιλή (ή κάπως έτσι) που ξεστόμισε μόνο ανοησίες, υπερβολές και ανιστόρητες γελοιότητες (Θα σας δώσουμε τη χαριστική βολή..., Τα Μετέωρα, ένας τόπος που δεν τον πάτησαν ποτέ κατακτητές...)

Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με την Καλαμπάκα, όμως ο σταθμός ή μάλλον το συγκρότημα του Σκάι (του Αλαφούζου με την Καθημερινή και το ΟΙΝΟ που εκδίδει) πρέπει να έχουν οικονομικές δοσοληψίες με τον Τσιλιλή κι έτσι μας φύτεψαν έναν άσχετο.

Αισθανθήκαμε αρκούντως γλάστρες, πανηγυρίσαμε την πρωτιά των Μετεώρων και επιστρέψαμε στους πρόποδές τους.

Σχόλια