Ημερίδα για τη διδακτική των Λατινικών

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Τρικάλων διοργάνωσε ημερίδα για τη διδακτική των Λατινικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (για τη χρησιμότητα/αναγκαιότητα διδασκαλίας τους, τον τρόπο, τη μέθοδο και το περιεχόμενο της διδακτικής προσέγγισής τους). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Εταιρίας Κλιάφα (Θεμιστοκλέους 12, Τρίκαλα), την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, ώρα 6 μ.μ., σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ώρα: 18:00-18:30

Εισηγητής: Σπυρίδων Βλιώρας, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θέμα: «Διδακτική πρόταση: διδασκαλία μιας ενότητας του σχολικού βιβλίου με τη χρήση του διαδικτύου».

Ώρα:18:30-19:00

Εισηγητής: Βασίλειος Φυντίκογλου, Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Θέμα: «Περί της διδασκαλίας της λατινικής γλώσσας: η παθολογία του μαθήματος και κάποιες αναθεωρητικές σκέψεις».

Ώρα: 19:00-19:30

Εισηγητής: Θεόδωρος Παπαγγελής, Καθηγητής της Λατινικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Cambridge.

Θέμα: «Λατινικά στο σχολείο: ένα ζήτημα αρχαιογνωσίας και αυτογνωσίας».

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και τα βίντεο με τις εισηγήσεις μπορείτε να δείτε στο Φόρουμ του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων και στην ιστοσελίδα www.vlioras.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε…
Εξαιρετική πρωτοβουλία.. Η μικρή μου εμπειρία στο δημόσιο σχολείο με έχει φέρει αντιμέτωπη με την διδασκαλία των λατινικών και τα προβλήματα της.
Και οι τρείς εισηγήσεις είναι κατατοπιστικότατες. Εξαιρετική και οι επιλογή των εισηγητών κύριε Βλιώρα. Νομίζω οτι είναι οτι καλύτερο έχει να προσφέρει ο τομέας κλασικών σπουδών του Α. Π. Θ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πώ οτι ανήκουν στην αφρόκρεμα των επιστημόνων που ασχολούνται με την λατινική γλώσσα και γραμματεία στην Ελλάδα.
Και πάλι συγχαρητήρια!!!