Η Apple αξίζει πλέον περισσότερο από την Ελλάδα!


Apple Cap Chart
Μετά το τελευταίο ρεκόρ στην τιμή της μετοχής της Apple αξίζει να σημειώσουμε ότι η αξία της εταιρείας πλέον ξεπερνά ακόμα και αυτή μερικών χωρών. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση αγοράς της Apple -ο τρόπος που μετράται η αξία μιας εταιρείας- ξεπέρασε τα $400 δις αριθμός που είναι σημαντικά μεγαλύτερος από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν χωρών όπως η Ελλάδα, Αυστρία, Αργεντινή ή Νότια Αφρική.
Η είδηση αυτή δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, βέβαια, αν αναλογιστούμε ότι η Apple είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο πίσω από την Exxon Mobil, η οποία κοστολογείται στα $414 δις. H τρίτη κατά σειρά εταιρεία είναι η PetroChina με $270 δις και ακολουθεί η Microsoft στα $235 δις.
Και όλα αυτά ενώ αναμένουμε την ανακοίνωση των επίσημων οικονομικών αποτελεσμάτων για το Q1 2012 την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου όπου είναι πλέον σίγουρο ότι θα δούμε άλλο ένα τρίμηνο-ρεκόρ για την Apple.
  • Νομίζω ότι η τεράστια αυτή κατραπακιά που έφαγε η Ελλάδα ήταν η πλέον ενδεδειγμένη για να ξυπνήσει η πλειοψηφία των Ελλήνων, που βαυκαλίζοταν με αρχαία κλέη και δόξες αλλότριες. Απόψεις ότι είμαστε ανώτεροι (και μάλιστα απ' ΟΛΟΥΣ τους άλλους λαούς, ακόμα και απ' όλους τους εξωγήινους πολιτισμούς!!!) ακούγονται φυσικά ακόμα και σήμερα από μεγάλο αριθμό πλανεμένων Ελλήνων. Ευτυχώς όμως όλο και περισσότεροι αρχίζουν να βάζουν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και να θεωρούν τέτοιες και παρόμοιες απόψεις επικίνδυνες μπούρδες, φληναφήματα και ανοησίες. 
  • Η σημερινή τραγική κατάσταση, που εύστοχα συμβολοποιείται με την παραπάνω είδηση, πρέπει πάση θυσία να γίνει αφορμή συλλογικής ενδοσκόπησης, αναγνώρισης των τεράστιων λαθών που διαπράχτηκαν απ' όλους μας και εφαλτήριο για αλλαγή της δεινής κατάστασης. 
  • Αρκεί να επιζήσουμε· και θα βγούμε από την κρίση...

Σχόλια