World Press Photo of the year 2011


A woman holds her wounded son in her arms, inside a mosque used as a field hospital by demonstrators against the rule of President Ali Abdullah Saleh, during clashes in Sanaa, Yemen on 15 October 2011.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία της χρονιάς
Διαβάστε τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές της φωτογραφίας που αποτυπώνει όσο καμία άλλη την Αραβική Άνοιξη
Μια φωτογραφία... μια λαϊκή εξέγερση. Μια ισχυρή εικόνα τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην αισθητική. Τραβηγμένη από τον Ισπανό Samuel Aranda η οποία αναδείχτηκε ως η σημαντικότερη δημοσιογραφική φωτογραφία της χρονιάς που πέρασε στο World Press Photo 2011.
Η στάση των δύο ανθρώπων στη φωτογραφία έχει παρομοιαστεί με την "Πιετά" του Μιχαήλ Άγγελου, καθώς αποτυπώνει μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.
Στην ουσία πρόκειται για ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο της περιόδου της λαϊκής εξέγερσης κατά του απερχόμενου προέδρου Ali Abdullah Saleh της Υεμένης , όταν διαδηλωτές χρησιμοποίησαν ένα τζαμί σαν υπαίθριο νοσοκομείο για να φροντίσουν τους τραυματίες.
Κατά την άποψη της κριτικής επιτροπής του Wolrd Press Photo, η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτυπώνει γενικότερα την Αραβική Άνοιξη.
Σε δημοσίευμα του BBC μιλάνε οι δύο πρωταγωνιστές της φωτογραφίας για την ιστορία πίσω από την εικόνα, η Fatima al-Qaws και ο γιος της Zayed.
Η Fatima al-Qaws, μητέρα του Zayed εξηγεί: http://news247.gr