Ιδού η «ιδανική γυναίκα»…

To Marie Claire της Αυστραλίας δημιούργησε την «ιδανική γυναίκα», σύμφωνα με τα requests που είχαν οι πιο δημοφιλείς πλαστικοί χειρούργοι από πελάτες τους.
Συνθέτοντας στοιχεία από πολλές διασημότητες, η γυναίκα που δημιουργήθηκε (φυσικά στο Photoshop) δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού.
Έχει τα μάτια της Anne Hathaway, τα μάγουλα της πρωταγωνίστριας του Mad Men January Jones, τη μύτη της Natalie Portman, το στόμα της Scarlett Johansson και το σαγόνι της Halle Berry, ενώ τα μαλλιά της έχουν προέλθει από την τραγουδίστρια της country, Taylor Swift. Από αυτές, πάντως, η μικρότερη είναι η Taylor Swift που είναι 22 ετών και μεγαλύτερη η Halle Berry που είναι 45. Καμία αναφορά δεν έχει γίνει, ωστόσο, στο πώς έχει επιλεγεί το δέρμα του προσώπου, τα φρύδια ή τα δόντια της «ιδανικής γυναίκας».
Να σημειωθεί ότι στην Αυστραλία, οι γυναίκες υπολογίζεται ότι θα δαπανήσουν, μέσα στη χρονιά, 650 εκατομμύρια ευρώ γιααισθητικές επεμβάσεις στην εμφάνιση και το σώμα τους, ενώ, το 2009, στις ΗΠΑ ξοδεύτηκαν 7.62 δισ. ευρώ για καλλυντικά, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
  • Ἄλλοι γὰρ ἄλλο τι μόριον, πάντα δὲ  πάντες. ἀλλὰ τούτῳ διαφέρουσιν οἱ σπουδαῖοι τῶν ἀνδρῶν ἑκάστου τῶν πολλῶν, ὥσπερ καὶ τῶν μὴ καλῶν τοὺς καλούς φασι, καὶ τὰ γεγραμμένα διὰ τέχνης τῶν ἀληθινῶν, τῷ συνῆχθαι τὰ διεσπαρμένα χωρὶς εἰς ἕν, ἐπεὶ κεχωρισμένων γε κάλλιον ἔχειν τοῦ γεγραμμένου τουδὶ μὲν τὸν ὀφθαλμὸν ἑτέρου δέ τινος ἕτερον μόριον. (Ἀριστοτέλης, Πολιτικά, Γ,  1281b)

Σχόλια