Τα πρώτα επτά “Steve Jobs Schools” μόνο με iPad άνοιξαν στην Ολλανδία


Τα πρώτα επτά “Steve Jobs” σχολεία άνοιξαν πρόσφατα τις πύλες τους σε ορισμένες πόλεις της Ολλανδίας υποδεχόμενα τους μαθητές με ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών στα πλαίσια μιας γενικότερης αναμόρφωσης της εκπαίδευσης στη χώρα.
Το project αποτελεί όραμα του Ολλανδού ερευνητή Maurice de Hond και των αρμόδιων αρχών της χώρας προωθώντας την υιοθέτηση iPads στις σχολικές αίθουσες. Το ίδρυμα O4NT (‘Onderwijs voor een nieuwe tijd’, ήτοι ‘εκπαίδευση για μια νέα εποχή’) σκοπεύει να προωθήσει το μοντέλο και σε άλλες χώρες σταδιακά από το 2014 με ένα ειδικό πρόγραμμα για παιδιά ομογενών σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν τα επτά σχολεία έχουν ανοίξει στις περιοχές Sneek, Breda, Almere, Emmen, Heenvliet και Amsterdam λειτουργώντας αποκλειστικά με βάση τις αρχές του O4NT.
«Ο ρόλος του iPad είναι σημαντικός στην προσέγγιση του σχολείου: κάθε παιδί έχει πρόσβαση σε ένα ψηφιακό σχολείο μέσω του iPad», αναφέρει το δελτίο τύπου. «Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς τουλάχιστον δώδεκα σχολεία θα προσφέρουν γνώση σύμφωνα με το μοντέλο του O4NT». Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση των ατομικών ταλέντων του κάθε παιδιού και την ανάπτυξη ικανοτήτων στο πνεύμα του 21ου αιώνα, όπως χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και επεξεργασία πληροφοριών, συνεργασία και ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης.
Η προσέγγιση αυτή θα έχει, επίσης, σημαντικό αντίκτυπο στον ρόλο του καθηγητή, οι οποίοι δεν θα μεταλαμπαδεύουν απλώς γνώση σε έναν αριθμό παιδιών. Θα μετατρέπονται σε προπονητές που θα στηρίζουν τα παιδιά με τις ατομικές και ομαδικές τους εργασίες και επειδή η διαδικασία γίνεται μέσω εκπαιδευτικών εφαρμογών μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με την ταχύτητα μάθησης και στιλ του κάθε μαθητή.

www.iphonehellas.gr

The unique approach of the Steve JobsSchool in the Netherlands from Steve JobsSchool on Vimeo.

 

Σχόλια