Ο πιο χαζός άνθρωπος του κόσμου

Τον είδα σήμερα το πρωί στην τράπεζα Eurobank. Είχα πάει για να στείλω κάποια χρήματα, κι εκεί που περίμενα στο ταμείο, βλέπω στο βάθος το διευθυντικό γραφείο. Ο διευθυντής μιλούσε στο τηλέφωνο κι ένας "άνθρωπος" καθόταν στην καρέκλα απέναντί του.

Σε λίγο ο διευθυντής τελείωσε το τηλεφώνημα και απευθύνθηκε στον "πελάτη". «Τι θέλετε;», τον ρώτησε. «Γεια σου», απάντησε ο "πελάτης" και άρχισε να λέει κάτι στον διευθυντή· λόγω της απόστασης δεν καταλάβαινα τι έλεγε.

Σε λίγο άκουσα το διευθυντή να λέει: «Α, όχι, επάνω είναι. Εδώ είναι τράπεζα!»

Έμεινα εμβρόντητος! Ο ηλίθιος έψαχνε το βουλευτικό γραφείο -μάλλον- του Χατζηγάκη, που πρόσφατα είχε ανοίξει ενόψει των προσεχών εκλογών. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ!

Και φαινόταν ευυπόληπτος πολίτης, γύρω στα 50. Προφανώς θα ήθελε να ζητήσει κάποιο ρουσφέτι, ίσως για τον εξίσου πανέξυπνο υιό του ή ποιος ξέρει τι.

Απ' το μεγάλο σοκ που έπαθα, δε σκέφτηκα να ρωτήσω πώς και τι τον διευθυντή, ή ακόμα και να πιάσω τον ίδιο το χαζό να τον ρωτήσω ή απλώς να του ...ευχηθώ με τη νίκη στις προσεχείς εκλογές!

Σχόλια