2008

Τελικά, το 2008 το σημάδεψαν δύο πρόσωπα: Ένα σε παγκόσμιο επίπεδο και ένα σε τοπικό ελληνικό· και τα δύο αρνητικότατα και τα δύο μάς έμειναν αμανάτι από τα προηγούμενα έτη...

Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο βλάκας ο bush. Εξαιτίας του -ή μάλλον εξαιτίας των ηλίθιων αμερικανών που τον ψήφισαν και μάλιστα για δεύτερη φορά!- και χάρη στις άθλιες αποφάσεις που πήρε -καλύτερα: υπέγραψε· δε νομίζω ότι είναι σε θέση να πάρει καμία απόφαση(!)- φτάσαμε σ' αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση, πρωτίστως οικονομική. Κορυφαίες αστοχίες της κυβέρνησής του: Η εισβολή και κατοχή του Ιράκ για τον έλεγχο των πετρελαίων και η παντελής απουσία ελέγχου στο άθλιο καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα.

Σε ελληνικό επίπεδο: Ο καραμανλής -ή μάλλον οι εξαπατημένοι έλληνες που κατάφεραν να εκλέξουν για δεύτερη φορά τον χειρότερο πρωθυπουργό της χειρότερης κυβέρνησης που είχε ποτέ αυτός ο τόπος από συστάσεώς του, χειρότερης ακόμα κι απ' αυτής του -θου, Κύριε- Μητσοτάκη. Οι ανεκδιήγητοι υπουργοί -ο ένας χειρότερος από τον άλλον!- και η παροιμιώδης απραξία του πρωθυπουργού κατάφεραν να φέρουν τη χώρα στο χείλος της πτώχευσης.

Ας παλέψουμε όλοι κι ας απαιτήσουμε το 2009 να είναι καλύτερο...

Σχόλια