Ψευδαισθήσεις

Ήταν μαζικές οι αντιδράσεις στις παρελάσεις; Φυσικά ήταν. Διαφωνεί καθέτως και οριζοντίως η πλειοψηφία των Ελλήνων; Οπωσδήποτε. Και μάλιστα θά΄λεγα ότι σιχαίνεται το πολιτικό προσωπικό.
Ωραία, λοιπόν. Ας υποθέσουμε ότι φεύγει ο Παπανδρέου και σχηματίζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θέλετε προσωπικοτήτων; Εντάξει. Προσωπικοτήτων, λοιπόν. Με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο. Θέλετε ακόμα να πάμε σε εκλογές και ο Αντώνης Σαμαράς να μας προκύψει ως πρωθυπουργός; Ας γίνει κι αυτό. Πάμε στην ουσία. Γιατί και την εφεδρεία, δηλαδή στις απολύσεις θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς. Και τον βασικό μισθό θα κοντύνει στο ύψος των τετρακοσίων, άντε πεντακοσίων euros. Και τα κλειστά επαγγέλματα θα τα ανοίξει. Και όλες τις μεταρρυθμίσεις θα τις εφαρμόσει. Όπως ακριβώς επιθυμούν Μέρκελ και Σαρκοζί. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία γι αυτό. Γιατί αυτό είναι το δυσβάστακτο κόστος που θα πληρώσουμε για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη.
Τό 'χω ξαναγράψει. Ο θρίαμβος του 2001 με την μετατροπή της δραχμής σε ευρώ έχει καταλήξει σε πανωλεθρία κανονική. Από τον Παράδεισο στην Κόλαση δηλαδή. Γιατί; Επειδή η ελληνική οικονομία δεν ήταν ακριβώς δυτικοκαπιταλιστική. Επειδή το κράτος είναι μπάχαλο και τσιφλίκι του κάθε κυβερνήτη. Και επειδή το μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή είχαν στήσει πάρτι στα κρατικά ταμεία και στις τσέπες των φτωχών. Γι' αυτό. Αντε τώρα μέσα σε δύο μήνες να καταφέρει ο οιοσδήποτε έλληνας αστός πολιτικός να μετατρέψει αυτό το μόρφωμα σε κράτος Δυτικό. Ούτε μία στο ένα εκατομμύριο πιθανοτήτων.
Επομένως, μέρος της εικονικής πραγματικότητας είναι οι κόντρες ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ. Επομένως ουδείς εξ αυτών έχει το ανάστημα να ομολογήσει την ωμή αλήθεια στον ελληνικό Λαό. Και επομένως, μέρος της εικονικής πραγματικότητας οι διαμαρτυρίες των «Αγανακτισμένων» και τα γιαουρτώματα των βουλευτών. Το ζήτημα απλό. Η πρώτη λύση είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Βαρύ το κόστος, μισή η σύνταξη, μισός και ο μισθός. Η δεύτερη είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και η διαγραφή του χρέους μονομερώς.
Συμφωνείς; Ε, τότε πρέπει να ψηφίσεις κόμμα Αριστερό. Διαφωνείς; Ε, τότε κολύμπα και βγάλε το σκασμό. Τρίτη λύση για έναν καλύτερο, φιλάνθρωπο καπιταλισμό ούτε σαν σενάριο κινηματογραφικό. Το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του μεγάλου πόνου των ελλήνων πολιτών!

Δημήτρης Δανίκας, εφ. Το Βήμα, 1/11/2011

Σχόλια