Τα data centers της Apple θα τροφοδοτούνται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Εδώ και αρκετούς μήνες, η Greenpeace κατηγορεί την Apple ότι χρησιμοποιεί άνθρακα για την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας, έτσι ώστε να τροφοδοτούνται τα data centers της. Πλέον, η Apple περνά στην αντεπίθεση παραθέτωντας αποδεικτικά στοιχεία, ότι χρησιμοποιεί καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις ανάγκες της.

Όπως αναφέρει η εταιρία, τα data centers που διαθέτει σε Austin (Texas), Μόναχο (Γερμανία), Cork (Ιρλανδία), Sacramento και California, τροφοδοτούνται ήδη από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ έχει πάρει έγκριση για τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας για το νέο data center στο Newark (California), το οποίο θα είναι έτοιμο το Φεβρουάριο 2013.

Ακόμη, η Apple χτίζει δύο ηλιακές φάρμες στο Maiden (North Carolina) σε έκταση 100 στρεμμάτων, οι οποίες θα καλύπτουν το 60% των ενεργειακών αναγκών του νέου data center. Σύμφωνα με την εταιρία, θα είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον data center στον κόσμο, ενώ η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί και στο επερχόμενο data center του Prineville (Oregon).

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα κεντρικά της Apple στο Cupertino τροφοδοτούνται κατά το ήμισυ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Καθόλου άσχημα…

http://www.macuser.grΣχόλια