Το Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια

Μείωση επιτοκίου στο 4,28% από 4,31% τον Ιούνιο

Ευρουλάκια!
Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών από την έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου τρίμηνης διάρκειας, με το επιτόκιο να σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Ειδικότερα, η απόδοση μειώθηκε στο 4,28% από 4,31%, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,12 φορές έναντι συντελεστή κάλυψης 2,19 στην προηγούμενη δημοπρασία.

«Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1.250 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,28%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,650 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,12 φορές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ .

Εφημερίδα Τα Νέα, 17/7/2012

  • Αυτά είναι τα χρήματα που χρειάζεται πραγματικά η Ελλάδα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της (αν και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι πού πάνε κι αυτά!), κι όχι τα κερατιάτικα της τρόικας, που χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για εξόφληση δανείων (για τα οποία δεν έχει ακόμα γίνει καμιά λογοδοσία και κανένας έλεγχος). Και μας δουλεύουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τους ψιλό γαζί: τι θα κάνουμε αν δεν πάρουμε τη δόση από την τρόικα...
Άι σιχτίρ!

Σχόλια